Gabrijela Planinić

Mostarka hobi pretvorila u biznis: Sve dugujem svojoj baki

''Obožavam jednostavne linije. Moram istaknuti haljine na preklop ,koja je istovremeno i pristojna i ženstvena. U njoj možete ići na posao, možete uživati...''
Lifestyle / Moda | 23. 09. 2020. u 10:12 M.L. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika većina mladih ljudi se žali da ne mogu pronaći posao, da se loše živi, da država ništa ne radi po tom pitanju, da nema mogućnosti i tako u krug. Rekli bismo začarani krug, jer s takvim mislima i neaktivnošću vrlo teško da ćete nešto i napraviti, dobiti posao ili pak ga sami sebi stvoriti. Da je država nemarna po tom pitanju, složiti će se većina – ali ovaj put na portalu Bljesak.info klikom na tekst koji čitate – dobiti ćete samo pozitivnu vibraciju, energiju, inspiraciju i možda ideju za 'nešto i nakad'. Jer ćemo vam predstaviti mladu osobu koja već sada u studentskim danima kreira svoj biznis.

Gabrijela Planinić je Mostarka koja studira Arhitektonski fakultet. No, uporedo s tim dizajnira i šije odjeću za žene. Za sebe kaže da je 'jednostavna, osjećajna, snalažljiva, nestrpljiva, uporna i tvrdoglava'. Kada ovo čitate, čini vam se kao da vam se osoba upisuje u spomenar, koji je obilježio djetinjstva mnoge djece. Međutim, ne – Gabrijela već odavno 'nema ništa sa spomenarima' i ozbiljno razmišlja i čini se sve da njezin biznis uspije. Biznis bismo ukratko mogli nazvati dizajniranje i šivanje haljina za žene.

''Što zamislim, to i ostvarim'', kaže ova ambiciozna i vrijedna djevojka za Bljesak.info.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Made for you with ❤️ (@gabrielles_design) on

O spoju arhitekture i mode kao životnim zanimanjima, imala je zanimljiv odgovor – koji je savršeno povezala u jednu cjelinu.

''U očima običnog čovjeka ne postoji veza između arhitekture i mode, ali kada se te dvije discipline počnu proučavati može se zaključiti da se moda i arhitektura poklapaju, te da su kodirane istim kodom. Poznati svjetski modni dizajneri Tom Ford, Pierre Balmain te mnogi drugi ,također su studirali arhitekturu. Tako da rekla bih da jeste usko vezan, iako je arhitektura preozbiljna ,dok moda dozvoljava više kreativnosti'', objasnila je Gabrijela.

Ono što je nekada bila zanimacija i hobi, danas već je postalo biznis. Istina, u razvoju – ali na dobrom putu da snagom volje, trudom i radom postane nešto veliko što i sama Gabrijela priželjkuje.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Ni jedno prijateljstvo nije slučajno

A post shared by Made for you with ❤️ (@gabrielles_design) on

''Crtala sam haljine kao mala, gledala razne modne revije poznatih svjetskih dizajnera. Nakon srednje škole dizajn mi je postao hobi. Šila sam gumice za kosu, torbice, neke jednostavnije stvari. Sada već mogu reći da je moj mali biznis. Iako bih voljela da imam malo više vremena kako bi se posvetila što više dizajnu i šivanju jer je to nešto od čega stvarno želim stvoriti veliki biznis'', dodaje za Bljesak.info.

A glavna okosnica ovog biznisa su žene. I to prije svega stvarne žene, kako ova Mostarka ističe. Malo glamura u svakodnevnom životu neće naškoditi nikome, mišljenja je Gabrijela, koja ističe da u svojoj kolekciji ima haljine, bluze, kombinezone...

''Obožavam jednostavne linije. Moram istaknuti haljine na preklop ,koja je istovremeno i pristojna i ženstvena. U njoj možete ići na posao, možete uživati, možete zavesti muškarca a da ne uvrijedite njegovu majku. Koristimo mnogo raznih materijala ,viskozu,pamuk... Izdvojila bih svilu i saten''.

Stvarne žene, plus ulična moda, a na to dodate aktualne trendove i osobnost osobe – su inspiracija ovoj mladoj dizajnerici.

Sve što zna, radi i što je naučila duguje svojoj baki.

''Gledala sam ju kako radi kad sam bila mala djevojčica i to je na mene ostavilo traga, ta mogućnost oblikovanja materijala kao i sposobnost ruka koje mogu proizvesti takva čudesa'', dodala je Gabrijela.

Kako se posao lagano širi, ona planira i proširiti ispomoć, jer ''treba sve silne narudžbe i isporučiti na vrijeme''.

Zasada 'mala kreativna vojska', kako ova Mostarka naziva tim koji radi na fotografijama i procesu plasiranja proizvoda na društvenu mrežu Instagram – radi odličan posao. Povratne informacije su i više nego dobre, kao i rekacije na kreacije.

Svi koji žele pogledati Gabrijelin rad mogu to učiniti na Instagram profilu @gabrielles_design, gdje će zasigurno pronaći neki zanimljivu odjevnu kombinaciju za sebe.

Kopirati
Drag cursor here to close